Hudvård med Isabelle

Hej,
Isabelle Spicker heter jag och kommer från Ekerö. Har tränat på Rosell’s till och från i flera år och trots att jag numera bor inne i stan försöker jag ändå åka ut och träna på helgerna eftersom att jag älskar gemenskapen och värmen på Rosell’s.

 

Jag är ägare till Karlaplanskliniken som ligger på Östermalm. Karlaplanskliniken är en hud & laserklinik som erbjuder resultatinriktade behandlingar med fokus på naturliga resultat. Vi ser på skönhet och hälsa ur ett holistiskt perspektiv och väver in massa olika faktorer så som kost och träning i alla behandlingar för att få ett så optimalt resultat som möjligt.

 

Vi som arbetar på kliniken är Auktoriserade hudterapeuter, specialistsjuksköterska och överläkare. Hos oss vill vi att kunderna ska känna att de är i trygga händer med vår specialistkunskap och erfarenhet.
Jag kommer att skriva lite om olika behandlingar som vi erbjuder och allmänt om hudvård och skönhet här på bloggen. Först ut kommer jag presentera vår senaste behandling som är tatueringsborttagning med vår lasermaskin Q-terra Q10.
Tatueringar har alltid varit populärt och vi ser inte att trenden avtar, snarare tvärtom så är det fler idag som tatuerar sig än för 20 år sedan. Problemet med tatueringar är att de inte alltid blir så fina som man kanske hade tänkt sig från början. Dels så bleks pigmentet i tatueringen, bläcket skiftar i färg, det flyter ut och huden tappar sin elasticitet med åldern. Tyvärr är det inte alltid alla tatuerare som informerar om detta innan vilket kan resultera i att man känner sig missnöjd med sin tatuering. Modet förändras också och tatueringen som kanske kändes jätteball när man var ung kanske inte är lika önskvärd i dagsläget.

 

Vissa vill kanske bara bleka sin tatuering för att sedan kunna göra en cover up eller så vill man helt ta bort den. Som tur är går det att helt få bort sin tatuering om man så önskar med vår lasermaskin.
Till skillnad från många andra lasermaskiner för tatueringsborttagning klarar Q-terra Q10 av att lasra bort hela färgspektrat i en tatuering, dessutom helt utan ärrbildning. Detta är en skonsam laser som har hela fyra stycken våglängder i maskinen vilket möjliggör att vi kan ta bort hela färgspektrat.
Med Q-terra Q10 lasermaskin för tatueringsborttagning får vi nu tillgång till en helt unik Q-switchad Nd: YAG laser med Twin Puls teknologi. Tack vare denna nya utrustning avlägsnar vi även de svåraste tatueringarna utan problem.
Med en Q-switchad konstruktion för laser ges höga pulstoppar men med mycket kort pulslängd vilket fokuserar strålarna mot själva färgen i tatueringen. Vidare garanterar tekniken med tvillingpuls en dubbel effekt eftersom maskinen kan leverera två identiska pulser vid ett och samma tillfälle. Detta är den enda maskinen på marknaden idag som har denna äkta tvillingpuls.
Vår unika utrustning tar den traditionella tekniken med Nd YAG laser till nya höjder. Q-terra Q10 är idag unik på marknaden eftersom den är först med att erbjuda en laseromkrets på 1,5 cm. Det gör att större tatueringar nu tas bort på en bråkdel av den behandlingstid som krävdes tidigare vilket är skönt för kunderna eftersom att behandlingen kan vara smärtsam. I och med att behandlingen kan vara smärtsam ger vi alltid som rekommendation att kunden bedövar området ca 2 timmar innan med Emla-kräm som man kan köpa receptfritt på apoteket.

Vanliga frågor

 

Hur går det till?
När laserljuset träffar pigmentet i tatueringen sker en sprängning av pigmentet vilket innebär att lasern spränger partiklarna i pigmentet till mindre partiklar. När partiklarna sönderdelas blir de så pass små att de vita blodkropparna kan transportera bort partiklarna via lymfsystemet och på så sätt rensar kroppen bort pigmentet.
Är det farligt?
Nej, behandlingen är helt ofarlig för kroppen.
Gör det ont?
Ja, behandlingen är mer eller mindre

 

smärtsam och därför råder vi alltid kunderna att bedöva området ca 2 timmar innan med Emla-kräm som man köper receptfritt på apoteket.
Hur många behandlingar behövs?
Tyvärr är det en fråga som är svår att svara på. Vissa får resultat redan efter andra behandlingen och andra måste gå upp emot 8-10 gånger. Detta beror bland annat på tatueringsdjup och färg på tatueringen. Typiskt sett är svarta och röda tatueringar enklare att behandla.
Får man ärr av behandlingen?

 

Nej, av vår maskin får man inga ärr. Däremot kan det vara så att tatueringen är satt för långt ner i huden och att man då ha
r fått ärr av det. Då kan ärret i värsta fall vara kvar efter att man tagit bort tatueringen.
Hur lång tid mellan behandlingarna ska det gå?
Det ska alltid gå MINST 3 månader mellan behandlingarna och det beror på att det tar kroppen så pass lång tid att transportera bort bläcket som vi har sprängt från förra behandlingen.
Är du intresserad av denna behandling och vill veta mer? Boka en tid för kostnadsfri konsultation på karlaplanskliniken.se

 

IMG_3687

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: